Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOCKERVADD

Här sitter jag i
kvällsskymningen
Jag försöker komma på en bra
titel till en dikt
Men allt jag kan tänka på
just nu é sockervadd
Det är ett ljuvligt ord
egentligen
Smaka på det och känn
hur det klibbar
SOCKERVADD
SOCKERVADD
Klibbigt
intesant?
Men det är mjukt och sockrigt
Man förknippar det med
nöjesfält
Tivoli

Kommer du ihåg barnens dag?
Dom kom alltid varje sommar
Jag minns svajmasten å karusellen
men mest av allt minns jag den
onda magen
när dom hade lämnat byn

Man ville inte ha sockervadd nåt mer
den sommarn




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-15 18:42



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, känslan är nästan som när man var liten och köpte sockervadd på nöjesfältet. Det såg mycket ut, men molnet av socker försvann och livet blev en grå vardag utan sockervadd

Fröken slog med pekpinnen och vaktmästaren var pederast. Rektorn sadomachosist.
Pappa knarka och mamma slog lillasyster
Lillasyster som var anorektiker.
2010-02-15

  Larz Gustafsson VIP
Har använt detta härliga ord fler än en gång i min poesi.
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar