Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄTTARE SAGT ÄN GJORT

Jag är man
och jag har svagheter
Det som jag syftar till
är det faktum att
jag är skör och bräcklig

Jag har väl alltid fascinerats
av det som jag ser är skönhet
Det har långt ifrån varit ett
problem för mej

Ditt problem är betydligt
lömskare, girigare och
själviskare än mitt
Mitt problem är
att ditt problem är
att jag är fascinerad

Jag märker att det är
lättare sagt än gjort
Det kan gå många dagar
då vi är som turturduvor
Men sen

Just då
Då mitt
som inte är något problem
blir ditt problem
Det börjar osa
Cyankalium
Din orala magnetism
kan få järn och kätting
att liknas vid balsaträ

Kräk
Kräk
Frossa
Nakna kvinnor, nästan i alla fall

-Är hon inte vacker?
(jag tiger)
-Du vågar inte säga
att hon är vacker
(jag lider)
-Är hon inte sexig?
(jag förgås)
-Svara ditt kräk!

Vad jag inte förstår
är detta temperamentala
Primitiv utpressning
Allt för en bild i DN

-Kräk!

Den är inte ens min
Bilden alltså

Hur länge ska du orka?
När vill du börja att
lita

mej?

NÄR?
Kanske aldrig

Trofasthet är likt ett moln
det kommer och försvinner
Vår kärlek kan omöjligt vara
konstant
Vare sig du heter Jeremia
Patrik, Klara eller Tyko
Fyller trettioett på måndag
eller blåser ut tre ljus
på din kiwigarnerade
gräddtårta

Men när vi vågar att
sälla oss till Hoppets Hjord
där tid är en droppe i havet
En storm i ett vattenglas
Då, först då
kan vi likt oliv i lund
mogna, gro och frodas

Prövningar är likt regndroppsdagg
som torkar i gryningsljuset
Långsamt
Långsamt
Enträget
Ensligt
Ensamt
Det står nästan still

Glädjen går i ljusets hastighet
Prövningar är ljusår långa
Själv går jag framåt
med sextio sekunders hastighet
per minut

-Låter det invecklat?
-Sånt é livet!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 193 gånger
Publicerad 2010-02-16 19:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Frestelserna på detta område är många och luriga.
Jag har själv väldiga problem med sådant.
2010-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar