Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUD VET DET

Min slutliga destination
är inte här
Temporärt som natten
är min vandring
mellan födelse och död
Gud vet det

Vägen till målet
med alla dess
upp och ner
är mödosamt men
mödan värt
Gud vet det

Jag har en uppgift
att utföra innan
döden hugger till
hugger till sig
av livets livselixir
Gud vet det

Ett land och ett folk
på atlantryggens topp
som är nippeln mellan
jordskorpans skivor
Just dit skall jag åstad
Gud vet det

Oändlighetens vindar
blåser över storslagenhet
Vindpinade själar
som är Guds återstod
I deras blod rinner vikingablod
Gud vet det

Förtrollande vidder
Naturlyrik
Jag älskar dig land i Nord
Jag kommer straxt till dig
med budskap om frid
och om frälsning på ditt fosterlands jord
Gud vet det




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-17 18:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Amen!
Underbar dikt!
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar