Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om våndan att få barn!


SYMBIOSEN

Symbios?
Det är detdär som
efteråt en sådär
tre månader
utvecklas mellan mor å barn

När hungern vill ha ut sin rätt
då finns det inget
i hela världen som kan få stopp
på skriket
Nittiofem decibel
barnskrik
som krossar
glas och trummhinnor

Symbios
det är ingenting
för en man

En man med ett
tjutande barn i knät
är ingen tröst
Ack så tröstlöst
När barnet är yngling
kommer det att minnas
pappa som en
skadeglad jävel som njuter
när andra svälter

Låt mig få gå
Jag vill inte va med
Symbios är ingenting för mej
Ni kan gott få ha det
Jag flyr
Men inte av rädsla
Utan helt enkelt av det faktum att
jag känner mej så utanför




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-17 18:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Mother you had me. I never had you"
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar