Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sylt för Lourdes

EN JAZZ-FUSIONGRUPP SOM HETTE MONA LISA MOTHER EARTH SKULLE SPELA PÅ EN AV KLUBBENS SCENER. JAG TRODDE ATT FRONTFIGUREN VAR KILLEN JAG HADE SLAGIT PÅ KÄFTEN INNAN. MEN NÅGON BERÄTTADE ATT HAN HETTE LUNS. I SÅ FALL HADE HAN EN LITEN OCH SÖT TJEJ SOM SKRATTADE NÄR HON SJÖNG OCH MAN RÅKADE TITTA PÅ HENNE. JAG SÅG HENNE TA AV SIG DE TUNGA RINGARNA. SEDAN SPELADE UNDERJORDISKA LYXORKESTERN, KATEDRALEN STÄNGDE OCH GAV MIG NÄRSYNTA MUSEUM. JAG ORKADE INTE BE, KÄNDE MIG HÖG PÅ LIVETS ADRENALIN. BLOD RANN UR HENNES UPPNÄSA. POLLY I EN STUDIECIRKEL. POLLY I EN BOKKLUBB. ÖVERALLT DÄR DET RÖRDE SIG BOKSTÄVER. DET SISTA NUMRET MED REKLAM. BARA ANNONSER. HON KÄNDE SIG FÖROLÄMPAD OCH VISADE INTE HUR VÄGGEN VAR FULL AV BANJOS. NÄR HON KNÖT SIG OCH SOV SOM EN KARL PÅ SOFFAN.

DET FLÖT EN TAMPONG I HUDSONFLODEN EFTER ATT HON HADE GÅTT. EN PLIRANDE TJEJ MED TANDPROTESER. DEN ARABISKA ATMOSFÄREN I RUMMET MED HENNES EGNA DISKRETA MUSIK. EN RÖD KARAFF PÅ GOLVET UTAN MÖBLER. DE DELADE RUM SOM BRÖDER MED EN WALKMAN, DE VAR KÄNDA OCH SPELADE MED PRINSESSAN. HON FOTOGRAFERADE SITT KONSTIGA ÅR. SATT I ETT HOTELLRUM OCH SNUBBLADE PÅ EN SORTS TREND, SLUTADE ATT LEVA I SAMHÄLLET SOM EN CLOWN, BODDE PÅ CURRYDRÄNKTA BIBLIOTEK. STADEN KAN BESKRIVAS SOM VIT MED SPETSIGA SNÖFLINGOR. HON SOM KUNDE VÄGEN TILL KYRKAN OCH SOM SJÖNG SÅ STÄMNINGSFULLT HETTE LOURDES. DE DISKUTERADE STOREBRODERN, TRAGEDIN I HANS LIV, HENNES BARN. HON VAR INTE GLAD MEN SKRATTADE I RUMMET PÅ ANDRA VÅNINGEN MED TELESKOPET SOM HÖLL ALLTING PÅ PLATS, TIDNINGSPAPPRET SOM INTE GÅR ATT LÄSA...

FASTÄN BANDET SPELADE HÖRDE JAG POLLYANNA SKRIKA GENOM TAKET. KVINNOR VAR SOM SPEGLAR IDAG. SPEGLAR SOM SITTER I FRIMURARNAS LOKAL. RÖTT LOCKIGT HÅR SOM MAN KAN SE PÅ TV SENT PÅ NATTEN. HON MÅSTE HA KLARNAT LAGOM TILLS ATT DROTTNINGSYLTEN KOM SOM VAR BESTÄLLD FRÅN EN BISTRO. OCH LOURDES TILL EXEMPEL HADE EN BLÅRÖD GELÉ PÅ HAKAN, HADE EN FRUSTRERAD BÅTFÄRD UTIFRÅN GATAN OCH KOMPLEXET AV AFFÄRER. JAG VAR LITE RÄDD ATT GÅ UPP TILL HENNE MED EN BRICKA. JAG VAR HENNES HUVUDLÖSA BUTLER. DE TITTADE PÅ FILM. VARJE KROPP VAR EN GUD SOM SEGLADE SOM EN GAM. VARJE ÖGONBLICK DET SISTA HÄR PÅ HIMLEN.




Prosa (Novell) av Mattias Holmström
Läst 454 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-04 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström