Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänning

Vår i luften och
sakta smälter snömassor
Jord gapa stort! en
besk medicin  en del gift
en del nektarfylld pastoral

paradoxerna
gror i markbundna drömmar
ofrånkomliga

en sked för överlevnad
en sked för återfödsel

vår i luften och
Sångfåglarna skriker högt
månghövdad skara

artrikedomen mindre
liksom bland blommor och bin

men hoppet ler ljust
när Gaia talar klarspråk
och vi förnimmer stjärnsång

förvånar hon oss alla
med nya äss i ärmen

existensens dans
mikromakrokosmos i
atomrika kroppar 

svängom svindlande tomrum
i tänkta horisonter
 
barnet tar min hand
vi rör oss fortfarande
Känn dessa dofter!

möter vi ännu en vår
ser jag med dina ögon

beståndsdelarna
vi delar sedan urtid
evigt fördelas

en sked för kretsloppet och
en sked för framtidshoppet

du sparkar i snön
vi gör änglar tillsammans
smutsiga vingar

glädje tumlar runt med sorg
yra kalvars dans är vår

 

 

 

 




Bunden vers (Tanka) av Joakim Södersten
Läst 591 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-18 11:53



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Ok Björn jag ändrar ...
2010-05-04

  vera gade VIP
eller har jag allaredan gjort det? ;-)))
2010-04-15

  vera gade VIP
lite lessamt bara att man inte kan applådera din text _ visa sin uppskattning enkelt och utan större pretentioner på textkritik...
2010-04-15

  Björn Donobauer
Ett pärlband av strålande metaforer.. Tycker mycket om., men dina ord är tydliga nog utan stora bokstäver.. att stoppa in en megafon i en vårbäck är , i allfall för mig, lite störande. Men inte nog för att missa att det är stor poesi i vardande.. B
2010-03-23

  firefire
härlig känsla trots allt!
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten