Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Carin Mannheimers TV-serie, samt seriens vinjettmusik.


SVENSKA HJÄRTAN

Vad är ett svenskt hjärta?

Det tänker väl som alla andra
nationers
Men ändå inte
Ett svenskt hjärta
är ju ändå svenskt
Och vemodigt
Dystert
Utan sol i ca: sju månader
Mesta dels insnöat
i sina problem
Ångest
Eufori
men ändå inte utan
ett visst mått av hopp
Inte helt fördömande
och ödelagt
Nej
Ett svenskt hjärta är
stolt
Vikingländskt

Tänker man på Amerika
så smakar allting plast
Commerce
Business
Hamburgers
och Magnum
Oäkta

Men ett svenskt hjärta
är äkta
Vildmarksviddeäkta
Som ett öppet sår
Ett äkta svenskt sår
En svensk hjärtesak

Ett svenskt hjärta älskar
Det trånar
Det älskar att ömka sig
Ropa efter trygghet
någon att ty sig till
likt till en Gud som
håller vad han lovar

Ett svenskt hjärta är
ett sökande hjärta
som ofta blir lurat
av surrogat
Men som ser lögnen lysa igenom
och som inte ger upp
Utan som tror på
ett liv efter vintern




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-18 23:39



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Birgitta Andersson sjöng " Jag är så glaaad att jag är svensk, tralalalala...";-))...och det ska man väl få vara?...i alla fall glad att man är just den man är...med alla sina fel & brister...själv är jag glad att jag är från, och bor i, Norrland;-))
2010-04-16

  Margithe VIP
Stämmer så bra, man ska vara stolt för den man
är, för ingen annan är ju mig. Bra......
2010-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag är stolt över att vara svensk. Det får man inte vara, men det struntar jag fullständigt i.
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar