Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BANDHUND

En bandhund é jag
En hund i koppel
med skygglappar
För dom tror att ingen
tik som finns i denna stad
går säker så länge
jag vistas här
Min husse och matte tror så
i alla fall

Jag skäller på dom då och då
men det är oftast när jag
håller på att kvävas i alla
lagar och förbud
Ligg!
Plats!
Ät!
Sov!
Vifta på svansen!
Fy!
Dum hund!

Allt jag vill är att vara
en hund som kan
andas fritt
Och att få jaga fjärilar
på en sommaräng
Och borra ner nosen i snön
på vintern

Jag skall göra en rättelse
Ingen fågel, hare
eller katt går säker
så länge jag vistas här

VOV på dej




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-19 17:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Blir man nedtryckt skäller man mer.
2010-02-19

  Uppfångad
Gillar starkt,
sista delen så fin
och början rolig med många tankeväckare
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar