Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömsonett XIV: teatercirkel

 

En smula skev är cirkeln där vi sitter

i nattens dröm, i kring ett cirkelbord

vi diskuterar, det är allvarsord

och inget ytligt pladder eller fnitter

 

Att cirkeln lutar kraftigt emot nord

beror på kvinnan där, så stark och bitter

ett barn i magen, hemma tre, plus kritter

dessutom har hon ansvaret för Tord

 

 

Han sitter bredvid, med en blick så tom

han är nog vår hjältinnas fosterson

hans mamma får visst också hjälp och stöd

 

Teatercirkelns slutgiltiga dom?

Ska kvinnan orka vara diakon?

Och om hon sviker, blir det cirkelns död?




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 513 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-19 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X