Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snösilad sång

snödjupet växer och som det ser ut nu här i Bohuslän vet jag aldrig om jag sett. vi skottar skottar och betraktar något modstulna den vintriga utsikten.
"ibland har vi lärkorna här sedan två veckor!" muttrar jag dystert.
"men lärkfriare tillstånd har man väl aldrig skådat"

och inte ens hustrun kan hjälpa sin make att se vingar genom snön, vad goda ord hon än fäller
och ingen sång kan heller frammanas genom snösinglet

vilken lycka då
att författarens hjärna är så matad med toner
att han nästa natt
intensivt drömmer
och som i lyckorus hör
sånger

sånger från snösparv först
och som den klingar!
och sen från trädpiplärka
flugsnappare, svart och vit

och tillsist
också från en riktig
lärka




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-19 17:37



Bookmark and Share


  Christine Sabel
kvitt kvitt kvitt;) Jag tröstar mig med att jag VET att våren kommer.....
2010-02-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
Jag här var det vitt vitt vitt
och här är det vitt vitt vitt
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP