Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min fortsatta vandring i tro

Jag är fattig och arm, men rik ändå
välbärgad av min tro på Herren, Han som gör att jag orkar fortsätta gå
och trots att min kropp är svag, och oro tidvis i själen min tär
så litar jag ändå på Herren Gud, för Honom har jag alltid kär

Han lättar på bekymren när allt känns riktigt tungt
då ängslans stormar pinar, så gör han allt stilla, till kav lugnt
Han hjälper mig när jag hamnar i svåra situationer
och öppnar vägar som leder till tänkbara solutioner

För Han är Vägen, Sanningen och Livet
och från Honom är så mycket till oss alla givet
i kärlek och glädje, och allt som hör till
så att fortsätta följa Honom genom livet, det är vad jag vill

Han bär på Kärleken som leder till vänskap och sämja
och är den som allt det goda vill främja
tänk om vi alla kunde lära oss att älska vår nästa, så att vi slapp uppror och krig
och tillsammans kunna vandra på en fridens och samförståndets stig

men avund och hat och mycket annat i ondskans tecken brukar stå i vägen
men om man är riktigt enträgen
så kan man ändra riktning för sitt eget och andras bästa
och börja leva mera kärleksfullt, och tänka mera positiva tankar om vår nästa

och vill man gå in i frälsning, så är det bara att bekänna att man vill följa med
och gå i sanning, följa Herrens bud, och hålla fred
samt att älska Honom och sin nästa
liksom som man älskar sig själv, och gör man inte det, för det mesta

för om man inte älskar sig själv, hur ska man då kunna älska någon annan
detta är en sak att fundera på, för var och varannan
men det svaret får man om man vandrar i kärlek
och då glömmer man även betydelsen av ord som sägs och görs i smälek

MEN - genom den EGNA fria viljan, så bestämmer man själv vilken väg man vill gå
och det ska alltid respekteras, man ska själv besluta ”var skåpet ska stå”
själv har jag har jag valt att följa Herrens väg genom min levnadstid
och hoppas att en dag av nåd få komma till salighetens land och uppleva evig kärlek och evigt liv, samt evinnerlig fred och frid



© Ted Örnberg 2010 (text)




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-19 20:42



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du är på rätt
väg, hoppas och
vill och tror det
bästa för Dig själv
som för Din nästa!
Väl skrivet igen!
2010-02-22

  walborg
Tack för fin läsning om en vuxen människas beslut om vägval i livet!
2010-02-21

  Bibbi VIP
Tack för den här utomordentligt gedigna vägledningen och för att Du delar med Dig av Din rika erfarenhet!

Applåder!
2010-02-20

  anits VIP
Mycket vackert om din tro,du skriver så fint
om hur du känner, dina ord berör
2010-02-19

    ej medlem längre
Fint...
2010-02-19

    ej medlem längre
Fint...
2010-02-19

  aol
oerhört vacker är din tro, kraam broder,
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP