Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett haussat evenemang som kostar oss miljoner i akt och mening att aldrig få  andrum nog att ifrågasätta statsmaktens världsbild. .. sicken bild!




Nyspråk: Melodifestival = musik

 

 

Vill man se kvasierotisk halvnaknenhet
vill man se frisyrer som hämtade ur svettkladdiga ångestnätter

 

vill man bli förolämpad av smaklösheter
billiga sexinnuendon
tonårsflåsiga hångelskämt

 

vill man får öronen fyllda
av skrammeltuggummi,
och stulna ackordsekvenser
och höra patetiska grötrim
som aldrig lämnar skeden


Vill man se halvvuxna barn
i uppslitsade jeans
eller glittriga underkläder
nödtorftigt döljande brunstens attribut


då ska man lördagsvis gå på 'folkets fest'
det som för en stor del av oss
är precis lika äckligt och likadant
som musikkommersialismens pest

 

det som kallas public service' största satsning
är med kulturella termer sett
inget annat än ryckningar i döende kultur,
tillgång till våra pengar, men utan varje uns av vett

 

'Tack för att du har betalat din tv-avgift'
tack för att du låter musiken dö
för satsningen på detta musikförstörande gift

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 714 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-20 11:09



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
EXAKT!
2010-02-22

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag har fått totalt avsmak. Dålig musik, som liknar redan skapade i allt för många toner. Kvinnliga programledare, men asfula kläder och krystat sätt. Fy o tvi vale. Håller fullständigt med.
2010-02-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag HATAR melodifestivalen.
Den är vidrig, smaklös och kitschig.
2010-02-22

  noname_realmind
Sannerligen ryckningar i en döende kultur. Skräpkultur stinker från början till slut. *improvement potential impossible*

Avstår numera till 110 % från denna avart som kallas Melodifestival.

Ypperligt fångat!
**applåder**
2010-02-22

  Gunnel André VIP
Förstår inte vad du pratar om. Själv skulle jag aldrig komma på idén att slösa mitt liv på att titta och höra på eländet.
2010-02-20

  Lavinia Röd
Ja, nog blir man trött av att se denna smörja...Håller med dig!
2010-02-20

  walborg
Tack för uppropet!!!!!!
2010-02-20

  LassO
kanske kunde man kalla det EM i homofil drivande frågor, fast de får man inte säga så jag säger inte det heller...
2010-02-20

  LassO
Det mesta kan du se, i många program, rentav på stranden på sommaren, dock kanske inte de sista... sen är det ju där med "bedömning" ;=)
2010-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer