Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vardagsbetraktelse från förmiddagen


På väg till badet

Vaknade skrapade grus ur ögat
hörde på radion att fem hundra magiker
skulle skickas till Afghanistan
det gjorde mej glad
drog på mej linnet
drog ihop badkläder
drog och drog
alltså droga sej stavas lika som drog
tänkte jag på
en stund
kom inte någon vart med tänkandet
satte mössan över skallen
gick ut i snövädret
stod på busshålplatsen
en tant hälsade på mej med orden
Det är dom arbetslösas fel
dom ligger hellre hemma och sover än skottar
lata jävlar dom där
Jag började simma fram och tillbaka över spåren
jag åt upp snön
rullade ihop mej till en snöboll
gav henne snöbollen
Kasta den på spårvagnen
så kanske det känns bättre sen




Fri vers av Lose
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-20 12:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lose