Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poem som jag skrev igår tillsammans med min vän Mimmi


Jag skämmer bort mej

Jag skäms för att jag skäms
skäms över att vara man
skäms över att vara kvinna
jag skäms för att jag stötte på dej för mycket
skäms över min handstil
skäms över min röst
jag skäms över att vara tonåring
skäms över att vara gammal
skäms över att inte vara ärlig
skäms över att jag skäms
jag skäms över min kropp
skäms, skäms, skäms
skäms för att mina bröst har så vackert styva bröstvårtor
skäms för att dom vill stoltsera i solen
skäms för att mitt kön är så skönt, kraftfullt
så jävla häftigt snyggt vara kvinna att vara man
skäms för att jag var så modig att jag struntade i vad andra skulle tycka
när jag stötte på dej, slängde mej runt din hals
jag ville bara du skulle ge mej den värme som världen är så rädd för
närheten i min kropp
jag vågade visa utsatthetens sårbara skrik
så modig var jag att jag visade det som så många önskade skrika i skogen i natten i allas öron
men vi håller tillbaka
vi håller i oss med remmar och snören
rädda att vi ska skämma ut oss
jag skämmer ut mej
jag skämmer ut min kropp, mina tonår, min medelålder, min ålderdom, min ärlighet, min kåthet, min verklighet
skämmer ut mej med
jag har många stjärnor i mina ben, skämmer ut mej med
jag bär runt på skuggorna runt mej,
skämmer ut mej, skämmer bort mej
skämmer bort min kropp, smeker den från topp till tå
skämmer bort mej
jag en kvinna en man tonår gammal
jag skämmer bort mina sår, min ärlighet
jag skämmer bort mej med min närhet, med Daniel Charms, med Elfriede Jelineke, med min värme, med krokodilerna i mitt hår
jag skämmer bort mej med ett helt hov av osynliga vänner
med ett tåg av
åh, vad jag skämmer bort mej




Fri vers av Lose
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-19 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lose