Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommardrömmar och pelargoner

våra pelargoner vaknar
det är vår i känslan

pelargoner vaknar
sträcker ut små blad
och tittar genom fönstret


vad ser de
annat än
snö och framtid

rakt som ett skoterspår över sjön
går det nya ljuset in mot sommaren
väcker nya blad
växer och väntar
trycker mot rutan


det går fort

vi byter om till Mars
och låter vintern smälta
under våra fötter.
Varje årstid är ett under.

Det är våra fötter med
som kan följa
sommardrömmarna
och pelargonerna

 

 

 





Fri vers av vildvin
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-20 15:36



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"vi byter om till Mars"

Ja, det gör vi i drömmen.
2010-02-21

    ej medlem längre
hm. kollade just mina pelargoner... de lär inte vakna. någonsin:-D
2010-02-21

  Annmargreta
Fint skrivet- får mig att glömma-
all -snö all blåst -all is på bilen
det finns ett hopp att snart
är våren här!
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin