Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag i denne mans liv

En julgranskula krossades mot källarens betonggolv, på vilken fler följde. Efter en stund fanns det bara en kvar i kartongen märkt \"julgran\" med röd penna över ena långsidan, en grågrön kula av något han skulle vilja kalla för medelstorlek. Han tog med sig kulan och gick ut och satte sig i bilen. Han lade den varsamt i en påse i handskfacket varpå han som vanligt påbörjade sin runda. Denna dag skulle han köra ut bröd till 15 västsvenska matbutiker. Någonstans mellan Stenungssund och Kungälv stannade han bilen, ställde sig vid vägkanten och slängde ner fyra limpor i dikesrenen. Där låg sedan tidigare ett otal limpor av samma sort. Han pissade på dem och fortsatte sin resa söderut. Han rökte, lyssnade på stones och skrålade emellanåt med i någon refräng. Han kände sig upprymd och märkbart lycklig.

Varför visste han inte men den natten sov han bättre än på många år.




Prosa (Novell) av Lénon
Läst 253 gånger
Publicerad 2005-11-01 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lénon