Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RETRÄTT

Vart tog du vägen,
du spårvagn?
Sextisju var det visst
som Ni syntes till
Ja bortsett ifrån
"Stumpen"
Tolvan som nu
blitt hundratjuge
men Ni andra
Mustanger och Jittebuggar
vart tog Ni vägen?

Tegelbackseländen och
allt det där
Nostalgi säger du
Javisst säger jag
Men vadå??
Jag va fem sextisju
så nostalgi é väl inte
helt rätt
men en önskan att få se det

Tänk så ren luften
blir
i stan

Femti så kom visst
"Gröna Faran"
Ja nog ble spårvagnarna
skrämda allti
Men dom sto sej tappert
i sjutton år asså
Sen gick Ni bara å sta
över Västerbron å kola

Ja dom som bestämde
hade så väldigt bråttom
Dom bara asfaltera
över
skenorna på gater
å torg
Dom tog inte ens tid
att vördnadsfullt ta bort
rälen
Nej
Bara blätta på me
asfalten som det voer
choklasås
Men Ni
Ni gör bara reträtt
för att anfalla oss igen

Nångång på nitti
så går jag nog bort
till Tegelbacken
och spanar i mot skyn
för att om möjligt se Er
Ljusblå
skramlande å blixtrande
glida in över Vasabron




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-21 14:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Sextisju, sextisju, vart har du tagit vägen nu?"
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar