Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tung den här!




MITT SLAGG

Jag är född missförstådd
Bara därför att jorden
generellt sätt är
befolkad av lögnare
och kallhamrade människor
Så det mesta jag gör är
stämplat som falskt och
förvänt

Jag är född medelmåtta
en som varken är
bra eller dålig
En som inte gör någon
förnär
Inte syns eller hörs
Lagom
Fisljummen

Jag är bra som kompis
när jag vet mera
Men sedan när den som
jag vet mera än
vet mer än mej
då är jag ingen kompis
längre

Man kan ju bli paranoid
för mindre

Men även om man är stämplad
av människor som oduglig
medelmåtta
så kommer alltid en strävan
att finnas
En strävan att bli nåt
ovanför den där nollskalan
Gå över på plussidan
Bli nåt i världens ögon

Men jag vet
att i det läget
så är man definitivt
född till invånare
på minussidan

Jag är född fri
även om jag är bunden
till händer och fötter
känslor och tankar
så är jag född fri
och i bojor
Inga utvärtes bojor
kan stänga in en frier man

En missförstådd medelmåtta
som är fri
Hur går det ihop rent logiskt?

Jag går på gudomlig behandling
där man rensar guldet från slagg
Allt som är MITT är slagg

-Har ni förstått?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-21 15:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är född förlorare.

Nu har Han satt Sig ned för att luttra Levi söner.
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar