Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesaja

 

 

jag vet att jag bär mina sorger som trappsteg över axeln

 

men älskade - hindra mig inte
det finns vägar där trappor är det enda som för oss framåt

 

och att släppa dem nu vore att aldrig bli kvitt 
gisslet
kedjan 

motorn

 

och när jag förstod att mannen i texten inte var du 
aldrig hade varit 

 

att han var befrielsens evangelium
men på ett så annat sätt att hela jag rubbas i mina grunder

så började våren fnittra

långsamt över snömassorna for det

 

fnittret

 

för plågan var aldrig vår att dela
den bär jag gärna själv


däremot glädjen och passionen
den är omöjlig att hålla inom sig alltför länge

 

och smärtornas man ler ur många sekler av missförståddhet
för nog må han vara fattig och oansenlig som få

men det var bara glädjen han förmådde dela

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Hannadraken
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-21 15:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det här gör mig mållös.

Applåd!
2010-03-15

  Michaela Dutius
En dikt som berör i det allra innersta.
Vid något som jag har svårt att sätta i ord.
2010-03-02

  walborg
Varmt tack!
2010-03-01

  Per Rydberg
Jag ler, med fnittret nära till hands!
2010-02-22

  Kristina Wallbing
Här skulle jag vilja skriva mycket, men förmår inte. Din text känns längst inne och jag kan bara säga JA! och fnittra, av igenkänning.
Varmt, välskrivet och vältänkt, Hanna, så "typiskt" dig!
2010-02-21

    ej medlem längre
vilken text! jag tar den till mig, nära, nära och lär mig, ger mig och ser mig. tack du tankarnas mästarinna!
2010-02-21

  Larz Gustafsson VIP
Femtiotrean.
Starka saker!
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken