Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÄLLSAMHETER

Vad är det som kan vara
både gement
och samtidigt
uppbyggligt?
Alldeles riktigt
Livet!

Livet är...
(Nu skall det förklaras
att det liv jag menar
är det som existerar, frodas och vissnar
här på vår jord)
...som jag vill knyta ann till...
Detta liv är
sällsamheten och glädjen
och på samma gång
dödande

Underbart é kort
har vi ju hört förut

Att exempelvis springa omkring
på små daggvåta tuvor
en tidig sommarmorgon
är underbart
men det kan vara
dödande om det
finns blindgångare
under ytan

Sånt är vardagen fyllt med
HÅL
Hål som i ett labyrintspel
Hål som kulan
(Det vill säga, du och jag)
kan trilla ner i
Fällor och blindgångare
Vad är då sällsamheterna?
Jo, det är att leva
mitt i bland all tistel
och ogräs
Och samtidigt veta att
man é en maskros

En helt vanlig blomma
bland ogräs och törnen
är en vacker blomma
Man lever ju i bland
tistlarna
och hör vad dom tisslar om
Dom viskar ibland
skriker ibland
Då och då säger dom
små söta saker
Kan också skälla
och vara allmänt
obehagliga
Det mesta dom har att säga
är som oftast redan sagt
Det som yttras är
direkt dödande

När jag lyssnar på dom
kan jag förstå deras vånda
Dom vill alla bli blommor
men dom vet inte hur

Då är det en sällsamhet
att kunna förmedla en
lösning som är förlösande




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-21 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar