Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg Mig varför fryser du..

 

 

 

 

Om



kaféer i Göteborg är tillräckliga för två luffare
och bitar av semlan räcker för två fåglar



Om vi kan 



dela upp brödet i två halvor
vinet för två
 



varför har du då monopolet över brödet och osten
och äter dessa ensam med dina läppar 
 

 



Om katten sover vid brasan
duvan vid sina barn
 

elever ovanför sina skolväskor
och dikten på trottoaren av frihet


Varför tar du täcket från min kropp
och sover själv?
 



Om mitt blod blev en grupp av ditt blod
och min mun tog formen av din mun


Mina ord spirar som axen mellan dina fingrar

och om mitt språk är ett detaljerat mått av din kvinnlighet
mina drömmar färgen i dina ögon

 

Varför sover då själv?



 



Om kappan av natten räcker för två förälskade
och poesins böcker räcker för klotter
 av två galna



Varför förföljer du då fåglarna av tredje världen? 
Motsätter dig lagen av mänskliga rättigheter



och sover själv!!



  



Om dikten är en kvinna
språket är en kvinna
 



kulturen
civilisation

 

musiken

 

 är en kvinna



 



och om månen formas endast i famnen av kvinnor
vad händer då om du tog bort dina händer från världen?


avbröt vattnet av din kvinlighet
fukten av dina trädgårdar


och låtit den vandra som en vild tjur
ovanför sanden
 av sin manlighet..



 

I detta land...



fryser orden innan jag uttalat dem 
skrivandet blir till is..
innan jag skrivit



dina läppar blir frost innan jag fick tag i dem
så jag blir tvungen att bryta sönder isen med  mitt språk



för att förstå dig..



 

Jag skottar bort snön ovanför dina bröst
för att veta var dem ligger



 

Om poesin börjar från din midja
och slutar vid keramiken av dina fötter

 

Om de hundratals fåglarna
som begär politisk asyl 



i din navel som är ritad med kinesiskt bläck



om de hundratals fiskar
som begär att få emigrera till ditt varma territorialvatten



och om du



är intresserad av att erövra min kropp
mäta febern i mitt hjärta
så undrar jag



 



varför sover du själv?



 

 




Fri vers av issac.a.m
Läst 397 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-21 20:58



Bookmark and Share


  Ingrid Ottosson Losell
Väl motiverad fråga
ställd med sköna ord.
2010-03-25

    solomio
så vacker,och härlig läsning
2010-02-22

  kärleks ängel
helt otroligt att man kan välja att sova själv!!!
2010-02-21

  Suzy med punkterna
Läser och förundras över ditt rika språk men också av frågan..varför sover du då ensam.....
Värmen så nära i tanken men ändå fryser ...
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m