Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag plockade upp en liftare i går och räddade nog ett liv


en ängel

-24 grader
ur med motorvärmaren
styr ut ur stan
-26 grader
halvvägs norrut
såg vi en ren
-28 grader
väl framme
på med skidor
-27 grader
kaffe och kakor
sedan winerbröd och leipä
-32 grader
våfflor och lingonsylt
krylliga ungar
-30 grader
tillbaks mot stan
innan mörkret ligger
-35 grader
en mörk figur
i strålkastarljuset
-35 grader
en liftare utan reflexer
men vita gympaskor
-35
en stelfrusen lett
motorn har gått söner
- 35 grader biter i kinden
står en massmördare mitt i skogen
i trettiofemgradig kyla
så mördar han nog inte just idag




Fri vers av Gunsan
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-21 21:52



Bookmark and Share


  Trädflickan
Vilken tur han hade. Och nä, i 35 graders kyla tänker man nog bara på överlevnad och inte på mord.
2010-02-23

  Gunsan
både ock
grabben var ängeln som fick jaget att trotsa rädslan
jaget var ängel som tog upp honom i bilen trots rädslan
2010-02-22

  Per Teofilusson
är d diktjaget eller luffaren som är ängeln?
2010-02-22

  Gunsan
samma uppmaning har gått ut här så mitt ressällskap protesterade vilt
men han var helt stelfrusen, hade fått lift halva vägen och blivit avsläppt i en pytteby och hade gått nära en mil
hans historia var bristfällig, så ock hans engelska
men han var i mina söners ålder och han riskerade att frysa ihjäl
och han var så tacksam när han släpptes av på järnvägsstationen!
2010-02-22

  Per Teofilusson
rafflande! Här i Eken uppmanas folk av myndigheterna att stanna inne (det är sant!).
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan