Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om min otro.


Jesus hallelujah

Jesus hallelujah

jag har aldrig trott på jesus hallelujah eller nåt sånt där
trots kvällsböner änglatavlor gudstjänster
mässande entoniga predikningar i tält
alldeles för sövande och för hårda träbänkar
gråtande syndiga ovärdiga människor i bönhus
trots konfirmationen och ungdomsgruppen
trots romaner om knarkare som funnit gud
och vänt sina liv helt runt

när jag skulle bli stor skulle jag bli kristen
det var så det var menat men jag tror fortfarande
inte på mannen med helskägg som bestämmer allt
tänker inte skaffa mig dessa sunda värderingar nu
godkänna att vara någon slags andrahandssortering
att aldrig kunna bli betraktad som en jämlike
av det där andra könet och att skaffa män
utan att ens ha testat om de fungerar

när jag skulle bli stor skulle jag lära mina framtida barn
att vissa människor bara är mindre värda än andra
och helt klart förtjänar att dö för det eller att man ska
förskjuta sina egna om de vandrar på onormala stigar
de skulle få lära sig att aldrig tänka och ifrågasätta
bara vara passiva acceptera auktoriteterna
för GUD har sagt att det är så det ska vara

jag har aldrig trott på religioner
vars hantlangare vill tvinga mig till tro
utan den kommer jag uppenbarligen till helvetet
trots att jag varken sysslat med folkmord eller pederasti
ett otrevligt sätt att inte välkomna alla till evigt liv
bara guds utvalda får en plats bland molnen

jag har aldrig trott på jesus hallelujah eller nåt sånt där
jag tror på liv jag tror på död jag tror att andar finns
jag tror att kärlek är till för alla som behöver den
jag tror att människor är vad livet går ut på
jag tror på att hellre hålla mig till osunda värderingar
än att följa med en massa som aldrig kritiserar
eller frågar varför deras gud har bestämt just så

och nu slipper jag i alla fall hamna på en dötrist ställe
fyllt av religiösa fanatiker som inte har annat för sig
än att trycka ut bort ned dem som inte passar
till kristendomens trånga former
det är en kostym som jag aldrig har kunnat bära
och en jag aldrig någonsin skulle vilja ära




Fri vers (Fri form) av thepinkprincess
Läst 465 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-21 23:56



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
jag är själv troende men .... inte fanatiker

jag vill inte att att människor ska bli tvingade till tron, det är helt fel

jag respekterar alla människor, för var och en har sin egen vilja

så därför tror jag på kärlek till min nästa, ärlighet och ömsesidig respekt - det är väldigt viktigt

men liksom jag respekterar andra som inte tror så vill jag att andra som inte tror respekterar mig

Tack för denna text, skriven i ärlighet
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

thepinkprincess
thepinkprincess