Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om orden.


jag gillar dig eller typ jag älskar dig, nog

du slänger det ur dig som om
orden möglat för länge på tungspetsen
svällt till plötsligt sprängstoft
och nu kräver de en motprestation
bokstäverna
eller du gör det

orden skulle ut förr eller senare för
symptomen är färdigbyggda sedan länge
du brukar alltid säga att jag är ditt allt
eller att jag är hälften av dig men
ingen av summorna stämmer enligt mina formler

det är klart jag har förstått att du ä.... mig
jag typ tycker om dig också massor men
dina ögon ler inte ikapp med munnen
när jag säger den bråkdelen av dig
omgillande fyller tydligen inga kvoter
fyller inte ända upp till kanten av dig

liksom jag älskar dig
vad ska det betyda och föreställa
första gången jag gör en relation och
då kommer du och ger mig de där
som ingen någonsin nämnt
kastar dem mot mig
hoppas att de fastnar kopieras
studsar tillbaka

hur du kan veta att du ä..... mig
vilka är dina kriterier för att säga sådana saker
kan du ge mig ditt ramverk
en lista att gå efter
det måste finnas en mätpunkt
något objektivt som förklarar
älskar, älskar inte, älskar, älskar inte
vet, vet inte, vet, vet inte

men så säger jag det i alla fall
orden dina öron lustat inför
utan listor eller kriterier
utan sprängstoft innanför koftan för
mina ord ligger utanpå skinnet
men du ler ju nu du är så glad du
kanske är det värt det då
kanske är det värt att kalla

när jag släcker ögonen inatt
borrar orden i samvetet
vi älskar tydligen varandra nu och då
är det väl dags att förlova sig men
jag kan inte lova någonting
förrän jag har hittat kriterierna

men väntar du på mig tills jag gör det




Fri vers (Fri form) av thepinkprincess
Läst 473 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-18 17:53



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
tänkvärt i sanning formulerat - igenkännande .... underbar beskrivning av just det tillståndet ....

"du slänger det ur dig som om
orden möglat för länge på tungspetsen
svällt till plötsligt sprängstoft
och nu kräver de en motprestation
bokstäverna
eller du gör det"
2011-04-01

  Zandra Flygh
Hög igenkänningsfaktor. Just så...
2010-08-18
  > Nästa text
< Föregående

thepinkprincess
thepinkprincess