Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi borde prata

du
vi borde prata kanske
om hur du alltid börjar alla jobbiga relationssamtal
med genomskinliga förvarnande fraser som du hört på tv
att vad vi än hade så är det slut nu
du tycker inte om mig på just det sättet
du känner inget djupare
du älskar inte mig längre
istället för att ge mig ord som verkligen är dina

vi borde prata om det faktum
att det inte är mig det är fel på
att det är dig det är fel på och
att du inte är värd en sån som jag
för jag håller med i alla hundra procent
det är dig det är fel på om du inte kan komma på
ett mer originellt sätt att göra slut med en poet
hur ska jag kunna skriva dikter om det här efteråt
om du inte ens har fantasi nog
att göra slutet värt att komma ihåg

vi borde verkligen prata om det här med att
du måste vara ensam ett tag för du
är inte mogen för en relation just nu
för vem fan har någonsin varit det
har du någonsin träffat någon som
stått med båda fötterna på jorden och
vinkat välkomnande till kärleken med hjärtat
på sin fasta plats i revbensgropen
utan att ens höjas en enda centimeter

vi måste verkligen prata om det här med
att du efter att låtit mig känna dig innan och utan
vill att vi ska fortsätta vara vänner
i någon slags missriktad medkänsla
för du tror att övergången blir mindre jobbig
om du finns kvar i mitt liv
för det är ju så svårt för mig att leva ett liv helt utan dig
men egentligen vill du bara kunna paradera din nya
gata upp och gata ner längs gatan där jag bor
och jag ska vara glad och förstående för din skull
inte gömma surströmming bakom din tvättmaskin
för jag är ju trots allt bara din vän numer

men dina ord bara blablablablabla de tar aldrig slut
och de kommer aldrig passa i någon dikt
som någonting annat än usla bortförklaringar
du kan väl åtminstone säga att jag hade dålig andedräkt
eller bara låg med mig av medkänsla
eller att du inte gillar starka kvinnor och
be mig fara åt helvete så att det här blir
någonting värt att minnas så att det här blir
någonting värt att bli nedstoppad i stövlarna för

ja, vi måste verkligen prata om det här du och jag
för det duger inte att du kommer här med dina
inköpta färdigförpackade meningar
jag är faktiskt poet och kräver lite mer finess för
jag har ingen användning halvruttna klyschor
med ord som säger saker som känns bra för dig
när det egentligen ska göra ont som fan

nej, det här duger inte, härmed upphäver jag alla
dåliga beslut med medföljande usla förklaringar
som du har gjort om det här som kallas relation
du ska göra om och du ska fan göra rätt den här gången
med en avslutning värdig en poetissa
så jag kan återvända till skrivböckerna med
någonting värt att leva på och älta om
som inte är lika banalt som du




Fri vers (Spoken word/Slam) av thepinkprincess
Läst 376 gånger
Publicerad 2010-06-07 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

thepinkprincess
thepinkprincess