Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en släktings historia.


obrända hjärnceller

vad försiggår egentligen därinne
bland dina obrända hjärnceller
som ännu inte badat bland substanser
vad sker mellan dina synapser
vad säger tankarna när du
lägger kallmetallen mot pannan

tänker de i banor av effekt och verkan
talar de om konsekvenserna av en enda timme
om ditt liv fortsatt utan familjestöd
kanske inte fullt spenderat i ensamhet
men alltid med samma gnagande tomhet
som inte dina knarkarvänner kan fylla

berättar de konsekvenserna av den timmen
och ditt enträgna viftande i luften
med någonting som liknar vapen
nämner de något om de två kulor
som ska inbäddas i din egen kropp
säger de någonting om sjukhusoperationer
eller men för livet

kan dina tankar tänka sig framåt
till väntan på ditt fängelsestraff
viskar de något om att begå fler brott
och lägga ytterligare tid till ditt sittande
eller att uppdrag granskning sen ska göra
ett helt program om ditt fall

vad försiggick egentligen därinne
bland dina obrända hjärnceller
den ödesdigra dag du valde
att hota din egna föräldrar
tänkte du
alls




Fri vers (Fri form) av thepinkprincess
Läst 609 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-27 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

thepinkprincess
thepinkprincess