Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tidig vår innan grodäggen kläckts i en bäck.

Mätingenjören skall mäta in fastighet.




KOLARTORPSBRO

Grodorna i bäcken
i idog väntan
på kläckning i tusental,
medans nästgårds
det stojas i männskovärld.

Prismastång bland fågelsång
och hummelsurr
i naturens salar så
ljuvligt sakralt
gudomligt det är,
där en teo-dolit.

Tydligt det anlänt
smolk i vår frid.
Det vill sig inte
gå ihop,
kanske på pin-kiv.
Grenar och sly
förstörde vår vy,
sedan gick mätning
i sommaren väl.

Jubel och tjo
uti Kolartorpsbro,
där grodorna väntar
ännu.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 222 gånger
Publicerad 2010-02-22 10:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Klorofyllkapellet.
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar