Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MITT HALVÅR PÅ EN ÖDE Ö

Det är ofta man längtar bort
bort till en inte alltför öde ö
Alla slag av
faciliteter
Nä inget Robinsonliv

Men det kan ju ske
att en båtresa
blir till myteri
Ett plan i
nöd
landas på buken
Att bara jag skulle
överleva

Ensam
på paradisön
vrakgods
vit sand
dadel
kokospalmer
azurblå himmel
turkosa vatten
Ensam
på en paradisatoll

Ja just så var det
i hela sex månader
tills jag blev funnen
av ett franskt team
som skulle hit och dyka
ta bilder till
National Geographic

Jag var rädd
En halv meter skägg
tovigt hår
ja det hade bildats
dreadlocks
jag var
rädd och galen
tjugo kilo lättare
sa läkaren
med ett varmt skratt
medans jag knaprade
mina Cisordinol




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-23 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar