Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UTVÄRDERING

Nu kommer utvärderingen

Jag såg övergångsstället
var inne i samma telefonhytt
men jag såg inte dej Ziggy
av Beatles syntes ingenting

Jag vandrade samma gator
talade nästan era dialekter
Museer, tunnelbana, Leylandbussar
samma parker
vackert väder hela veckan
men din smog och dimma
syntes ingenstans

Du log stort
visade dej från din bästa sida
Du var varm
njöt i din storstadssämja
rena byafasonerna
trots ditt vanliga ståhej

Jag gick mig trött längs
dina gamla gator
anrika byggnader och
över dina broar
det var trevliga dagar

Du är stor
ogripbar
svår
en livstid att hitta din själ
det går inte på några dar
omöjligt

Några led av leda
tyckte jag valde fel
det gick på mina villkor
efter två år kom det fram
ni har lidit och tigit
i två långa år
  Sjukt!

Resan var trevlig
det kan ni aldrig
ta ifrån mig
Aldrig!





Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-23 19:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ingen Bowie? Inga Beatles?

Low!
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar