Stockholm runt 1902.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm runt 1902.




LYKTOR

Ser lyktgubben på hans väg,
ser hästspårvagnen dra förbi
Här kommer Evert med isklumpen
på sitt släp, och Kol-Palle uppe i brinken.
Jag hör skratt, jag hör människor.
Det är Stockholm 1902.
Lyktor tänds i staden,
julen stundar snart.
Undras vad man kommer få?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-23 20:15



Bookmark and Share


  thyra
Ser gamla Stockholmsbilder ur minnet och tänker på Fogelströms romanfigurer. Fint nedtecknat och bra frågeställning!
2010-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Mera lidande.
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar