Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i början på 1900-talet skedde en vargvisning har farmor berättat....


VARGAVISNING



Det fanns en gång för 100 år sedan en varg på finska Österbotten


Minnet sviker om han var självdö eller någon hade sjutit ihjäl honom


Farmor berättade att vargvisaren åkte håst och släde från by till by


Folk ville se en stendöd varg för att tro att den fanns


Intresset kunde te sig på skiftande sätt


Vissa undrade om man kan äta den, andra ville köpa pälsen



Några tog barnen med sig för att skrämma upp dem


Farmor sade att vargar behöver man inte vara rädd för


det fanns värre människovargar än skygga vargar i skogen



Trots allt kunde jag vara en aning rädd när det var fullmåne


Byrackorna samlades och ylade


Inte är de många vargar på Österbotten nu heller


ändå är det hysterik stämning över alla dessa finska vargar


som emigrerar till Sverige.


Måste jag förstå allt i världen


varghetsen är mig obegripligt




Fri vers av arja savela
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-23 23:30



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Spännande och intressant formulerat, tack för att Du delade med Dig av detta .....
2010-03-06

  Monika A Mirsch VIP
en fantastiskt, spännande farmortext - BRAVO! jag gillar den
2010-02-24

  Lavinia Röd
Ja, den är verkligen obegriplig. Men jag undrar om det inte är så att människa och varg konkurrerar om samma byten dvs; rådjur och älg? Vi är gnidiga och vill inte dela med oss (som vanligt). Jag skulle önska att vi fick massor med varg i skogarna igen. Tänk att få höra ylet i skogen. Jag skulle yla med direkt... ;D

Rolig berättat om "farmors" tid!
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

arja savela
arja savela