Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den oförblommade dumheten firar stora  triumfer i media




Nyhetsflora

Femtio centimeter snö
är omräknat femtio millimeter vatten
säger metereologen

fem centimeter vatten överallt
hela landet
varje kvadratmillimeter
står under vatten

då slår nyheterna
oss alla med visdomens
häpna insikter
hydrologer har uppringts
och myndigt förklarat,
förvisso med tusentals
akademiska timmar i rygg

'Det är risk för vårflod
och översvämmning
om snösmältningen
kommer plötsligt'

Och vi som visste det
denna förnumstighet
förutan
får vår dos
av bekräftelse
'Vi är inte så dumma som vi tror
för experterna har ju sagt sitt.'

Vad är kostnaden för vi
skall få självklarheter
verifierade
av sådan visdomsmakt

monumental dumhet
megalitförnumstighet
och förlusten
av sunt förnuft

har vi råd
med det?




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 1949 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-24 08:10



Bookmark and Share


  LassO
det är dessutom en nyhet att "våren kommer snart", javisst, "som om den inte alltid gör det" eller i alla fall, utom vid några få tillfällen med omvälvande naturfenomen. Det finns en del såna, som du säger, men..... jag tror det är dumheten inom journalistiken som är framträdande. "De kan inte mer" "Dumhets TV ger dumhets journalistik" De vill bara ha snaskiga historier att förmedla...
2010-02-24

  Gunnel André VIP
Varför har aldrig någon reagerat på det solklara "omkring halvklart" år ut och år in?
2010-02-24

  noname_realmind
Nyhetstorka inför kommande självklar vårflod?... *dånar*

Medias nya chicka uppgift i det moderna samhället:
"Fördumning av folket"... ;)
2010-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer