Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JORDGLOB

Jag har en jordglob
på mitt skrivbord
Liten och i en massa
färger

Det blåa, det är hav och sjöar
Det finns blåa streck också
det är det som är floder

Jag ser gröna och gula och bruna
partier också
det är olika länder

Blundar
Snurrar
och fingret rakt på bara
Hamnar mitt i Atlanten
Gör om samma ritual
en gång till
Costa-Rica

Undras om det finns
rika där?
Vad kostar det att leva där?

Dom fattiga förblir fattiga
och för de rika kostar det än mer
Vad är det för vits att vinna
HELA VÄRLDEN
om du i samma tärningskast
förlorar din själ?

Jag sluter mina ögon
ochh snurrar vidare
-Få se vart jag hamnar
härnäst




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-24 17:28



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Minnen seglar förbi om hur ofta man drömt sig bort vid jordgloben, blundandes och pekandes
2010-02-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag har en kompis i Costa Rica.
2010-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar