Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ennu en betraktelse över att bli tre.




ORIENTERING

Att få barn
det är som att
kasta sig rakt ut i
ovissheten
Ny mark Ny mark

                                      Som ett svårframkomligt
                                      terrängparti
                                      Utmärkts med
                                      grönturkos färg
                                      på orienteringskartan

Jag orienterade
mycket när jag var yngre
Var med i en klubb
Vann ibland
men mestadels sprang jag okej
Och ibland sprang jag bara
utan att veta vart jag var
Hoppades att komma fram
nånstans där jag kunde
finna mig själv
Men jag var rädd för
dessa stunder

Jag minns den gång
när jag var vilse
nånstans utanför kartan
Vackert
Överallt kärr
branter stenar

                                                     -Hallå!  Hallå!
                                                     -Vart är jag?

Jovisst...
Det här med att få barn
Spännande  Skrämmande
Ny mark  Ny mark




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-25 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar