Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HOPPFULLHET

Hoppfullhet är
ett livständstift
som får startmotorn
att starta stora projekt

Projekt som kan vända
upp och ner på lagträlar
som bohemer
Alla slags pashor
eller intellektuella
besserwissers

Hoppfullhet kan
få djupsinnigheten
på flykt
Svårmod på fall
Konkav inåtvändhet
till utåtriktat
konvex

Att hoppas är likt
en fröjdande vulkan
som sprutar livsglöd
och får kärlekslavan
att rinna

En eld som kan sätta
en hel skog i brand

Jag hoppas innerligt
på DIG
Dina löften
Din plan
Jag vet också
att DU har omsorg
om mig
En liten obetydlig en
Om mig har DU omsorg

Det gör mig trosvisst
hoppfull




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 377 gånger
Publicerad 2010-02-25 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar