Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kontraster....undrar vad som händer i sommar? Den här handlar om Båstad.


Väx upp!

för några somrar sen
spenderade jag en vecka i en stad
jag tror solen sken

jag var kanske en aning full
på livet och på rosa champagne
och också kanske lite yr

med vänner omkring mig
några drack jp chenet
eller vad det heter

i vilket fall,
vi gick ut
och gjorde saker vi glömt
(och nån kanske nåt som borde glömmas)
vad vet jag

och så badade vi

och så fick jag ett smeknamn
jag minns vad det var

havskuken

och för första gången i mitt liv
använde någon ordet \"flummigt\"
på fullt och blodigt allvar

oj vad ont i huvudet jag hade då


vi träffades i alla fall i går
och drack kaffe med kaka
och pratade om borättspriser
om parkettgolv
och om vådan av att ha katt







Fri vers av Per Sodebjär
Läst 489 gånger
Publicerad 2005-11-02 05:34



Bookmark and Share


  Isla Estrecho
Vilken flummig dikt. I sommar tror jag att du kommer att spela gitarr på gatan i en europisk storstad medan din flickvän sjunger väl valda låtar.
2005-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Sodebjär
Per Sodebjär