Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glömde förut att skriva, att denna är inspererad av en av lodjurets texter, Flickan och sängen.


Jag vill aldrig kliva upp ur sängen

Den pojken.
I en obäddad säng.
Med lakanen virade runt kroppen.
Och sovmärken på kinderna.
Håret i en enda röra, som om han fått tuggummi i det under natten.
Och en för att vara ärlig, jävligt äcklig morgonandedräkt.

Den pojken.
Med sömntunga ögon och en arm slängd över ansiktet.
Ett litet leende som visar ett par lite sneda framtänder.
Och en hackig, torr, röst som gäspar:
- G...go…gomorron.

Den pojken.
Med ett morgonstånd tydligt synligt under lakanen.
Rodnande kinder och en ursäkt alldeles för snabbt framviskad.
En kyss som smakar beskt bröd.

Så underbart.
Jag vill aldrig kliva upp ur sängen.




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-26 10:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den här texten känns som om du låtit dig inspireras av en annan text, en annan text vars morgonsol tittar in genom gardinen och låter sitt ljus skapa skuggspel i rummet. Men varför inte låta sig inspireras av varandra här inne? Det är ju det folk gör och det är litet roligt att kanna igen sig.
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren