Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om en poet skulle älska mig

Jag skulle vilja att en poet älskade mig.

Någon som kan skriva så att det gör ont i mig.

Texter som får mitt kött att bulta,
blodet att bubbla.

Någon som ibland lämnar en liten lapp på köksbordet.
Med en massa vackra och kanske lite utnötta ord.

För att tala om hur underbar och fantastisk jag är.

En poet som skriver kärleksdikter och sätter dit mitt namn längst ner.
Litegrann som att ”den här, den är till dig och ingen annan”.

Men nu finns det inte en poet som älskar mig.

Så jag skriver lite till mig själv istället.

Om hur fucking jävla great jag är.
Jag använder alla utnötta ord.

Utnötta ord som är utnötta för att dom är så fina och vackra.

Och nu tror jag på mig själv. Nu tror jag på orden.

Jag behöver ingen poet.




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 389 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-29 13:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag tror inte att textjaget behöver varken poeter eller engelska svärord. Svenskan är så full av (in)hemska svärord ändå så det räcker till och blir över. Men det är klart, det låter ju litet mera tufft och kosmopolitiskt att svära på andra språk, merde exempelvis är ju alldeles utmärkt att dra till med även utanför Frankrike.
2012-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren