Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tills snön försvinner .................


det doftar diesel

den gröna traktorn

kämpar ivrigt mot snön



det droppar från balkongen över mig

talgoxarna sjunger

äntligen plusgrader



de enorma bergen av snö

har skapat labyrinter

där fotgängare och cyklister vinglar fram



vintern lämnar min kropp

som febern som magsjukan

som gör mig så bräcklig och skör



men traktorns envisa kamp mot snön

fyller mig med ny energi

och dieselångor




Fri vers av Göran Byrén
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-26 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Byrén
Göran Byrén