Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JÄMFÖRA

Får jag bar fråga
en simpel
   enkel
             liten fråga?

Vad tycker du om
att bli jämförd
med allt och alla?

Att bli jämförd
är likt en slavmarknad
Jämföra humöret
Jämföra huvudets innehåll
Jämföra muskler
Jämföra fett
Jämföra andlighet

Tjocklek
Slankhet
Längd
Hårfärg
ALLT ALLT ALLT
ska nödvändigtvis
jämföras
Jämföras med vad?
Jo, med andra
förstås
Andra?
Varför?

Vi är alla original
Gud skapar inte
billiga kopior
taskiga karikatyrer
grova förfalskningar
Nej
Äkta original är vi
Ingen é som du
eller jag

Men ändå...

-Han är ju så...
-Varför kan inte du vara som han?
-Hon é ju så trevlig och snäll...
-Varför kan inte du vara det också?

Det finns dom som säger att
om Jesus skulle komma
och leva här idag
då skulle Han va kommunist
För Han är för: kolektivism
                        jämlikhet
Och emot:        fattigdom
                        kapitalism

Men vadå??
Jesus levde ju långt innan
Marx och grabbarna ens var
påtänkta
Jesus skulle inte vara
partipolitisk
Han skulle bara ge folk en
helande
hjälpande
läkande hand

Han jämför ingen med någon
Och vi ska inte jämföra
några med andra
Vi ska bara bli som Han
Lika Jesus

De ska vi




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-26 17:19



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Finns inget att jämföra då vi aldrig kan bli identiska.
2010-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Det är fel att jämföra.
Jesus är förebilden.
Paulus skrev i och för sig: "Ta mig till föredöme", men så kunde han frimodigt skriva för att han själv i allt hade Jesus till föredöme.
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar