Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjunde katten - Plattkatten

Platt som en katt
får du knappsatsat plats på ett papper!

Ojämnt antal fläckar
Alla benen synta -
jag räknar jag stirrar jag blundar
och Du Ser...

Förskjuten pu-pil(l)
något åt vänster
upphör jag aldrig att räkna dina färger

Jag kommer till fem
jag strandar igen
Jag kommer till fem
jag strandar igen

Gul Blå Röd Vit Katt-Svart
Ögon Öron Näsa Läppar Tunga




Fri vers (Modernistisk dikt) av näver de anima
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-27 05:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ljuvlig katt-svit. Lekfullt och blick-förvridande. Varför associerar jag till Bei Dao? Måste undersöka det. Hursom är det en svit som i min smak slår det mesta här på poeter.se.
2015-08-13

  TrollTörnTrappan VIP
Udden hos "sju" förskjuts bortom (eller inom) gränsernas jämna fattbarhet, synes platt för de ordinära sinnena.

Pupillen något åt vänster föreställer jag mig som sju en liten bit från fem (=mitten på tioskalan), redan förbi gyllene snittet.

Den mest lekfulla och dessutom logiska katten hittills(?!)
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima