Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
se även, förälskelse i fem steg. det är ganska samma sak.


saknad i fem steg.

I.

din mage fladdrar lite
varje gång det loggar in en ny
på msn och den blir lite tyngre
varje gång det inte är han och
du har kollat sjuttiotre gånger
att han verkligen är offline
och du frågar din kompis
lite sådär ändå
om han är offline hon henne också
och din mage lättar lite
då hon svarar att han är det och
att han då inte
blockat dig
eller så


II.

du börjar räkna litegrann
på vart han är nu och
hur ofta du tänker på honom
och du har letat hans nummer
och kopierat fast det
i ditt minne
och ditt hjärta styr ditt humör
du skyller på pms och
låtsas ha jätteont i magen
vilket du också har
men av saknad
inte mensvärk


III.

du är plötsligt medveten
om att en dag har tjugofyra timmar
tjugofyra timmar för mycket
de dagar han inte är
där du är och
du laddar hem låtar som heter
\'miss you\' för att sedan
inbilla dig att de är skrivna
till dig, av dig, från dig
för det är faktiskt
dina ord
och bara du tror du vet
hur det är att sakna
med hjärtat


IV.

din mage skriker
och skriker
och skriker
efter hans närhet och
hans hud mot din
det liksom sådär skriker så att
du inte längre kan äta
och du tror dig veta
att fjärilarna i din mage
gör revolt och söker tröst
hos ditt hjärta för
det gör ont där också
och kanske, kanske
att fjärilarna inte orkar leva mer
om de inte snart får
smaka ännu lite mer
av hans doft


V.

du vet exakt hur många gånger
ditt hjärta slår på en timme och
du vet hur det känns
när en minut är precis så lång
som den kan vara
och du har tappat
tankarna på honom
och din mage skriker inte längre
efter hans doft, puls & kropp
och dina ögon når inte fram
till drömmarna om framtiden
för nu är det bara tiden mellan er du ser
förlorade sekunder och timmar
som aldrig mer kommer tillbaka
timmar och åter timmar då du
skulle kunnat ha upplevt
lite mer honom och
ännu lite mera
av dig själv




Fri vers av KarinOlsson
Läst 826 gånger
Publicerad 2005-11-02 12:23



Bookmark and Share


  aPorcupine
Du beskriver verkligen hur det är. Bra! :)

*bokmärker*
2006-10-02

  magda
Shit va bra! vet precis!!
2006-08-12

  Propella
Vilken jäkla text! *svag*

Det blir superfavorit på den här!
2005-12-05

    HejDuk
Helt suveränt beskrivet!
2005-11-02

  mariann
Vilken bra beskrivning!
"Kanske att fjärilarna inte orkar leva mer om de inte snart får smaka ännu lite mer av hans doft" vilka rader.
2005-11-02

    Zwift
oh vilken fin text, eller fin, men bra iaf. jag tycker om det sättet du beskriver saker.
2005-11-02

  mysanpysan
gillar ju så mycket dina dikter

den här görs på ett väldigt utförligt sett
småler flera gånger under diketns gång för att jag känner igen tankegången
2005-11-02
  > Nästa text
< Föregående

KarinOlsson
KarinOlsson