Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det var länge sedan jag var här på poeter.se nu har jag hittat tillbaka, och en hel del har hänt.. den här är till ett du i plural. ni vet vilka ni är.


sång till en vän

också ett krossat hjärta har en rytm
och en bröstkorg som målats svart av saknad
fylls fortfarande med liv
i varje andetag


hon slet sönder varje ven
varje artär varje känsla hon
tömde dina andetag
på vilja och hon
klippte vingarna på
fjärilarna i magen
hon
lämnade dig
lämnade dig

lämnade er

och jag vet
att hon dansar med stilett över dina revben och
river upp ärren från ett hjärta som börjat läka
jag ser hur hon ristar in sorger i kanterna av din vardag
och jag vet hur svårt det är att andas
när kärleken har satt sig i halsgropen och jag vet
hur ont det gör när hoppet dör
jag vet
hur ryggraden bränner
när saknaden flyttar in i varje nerv

men jag vet också att
det är liv du föder med dina tårar och att
dina andetag är ännu ett steg på väg
för imorgon växer nya vingar ut
på fjärilarna i magen och
även ett krossat hjärta
har en rytm







Fri vers av KarinOlsson
Läst 334 gånger
Publicerad 2008-03-07 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KarinOlsson
KarinOlsson