Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odör


lakanen luktar fortfarande
dig
bokhyllan endast halvfull

ingen som klagar
på att jag går in
med blöta skor

och jag kommer aldrig

kunna tvätta
den där t-shirten
som beklätt dina nakna bröst



jag borde inte
fan

jag borde inte
ha älskat dig
så förbannat mycket
och intensivt

det enda som återstår
dimmiga minnen
och en förrädisk doft

jag som hade lovat mig själv
att aldrig släppa någon
nära igen

vet ju hur det blir
visste ju innan

det slutar bara
med att minst en
blir sårad



ditt ansikte tatuerat
på min hornhinna

vackert
men det svider
fräter som saltsyra

och tankarna
spelar mig spratt
stup i ett

kanske
kanske
kanske
finns det en chans

nåt jag har förbisett

hjälp mig
nån
att hitta vad



men så länge
den ljuva stanken
dröjer sig kvar

finns du här

i mina bihålor
i mig

fullt medveten om
att även lukter
tenderar att försvinna

stänger jag munnen
och tar ett djupt andetag

och njuter

så länge
det nu varar











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-08 22:11



Bookmark and Share


  walborg
Om modet att våga tilliten, om och om igen - finns det någon annan väg?
2010-03-18

  Pah
otroligt naken, rörande. och den går liksom mot bättre tider, denna dikt. mognar redan inuti sig själv. tack.
2010-03-10

    stelnad
ja, du säger det ju allra bäst själv. jag kan inget annat än att hålla med.
känslor alltså.. lika livsfarliga som nödvändiga.
2010-03-10

  Svartsilver
du skriver så jag känner hur diktjaget letar och vill finna felet, hoppet, kärleken.
du visar en enorm sårbarhet genom din text. jag beundrar ditt mod.
och tack för en fin läsning.
2010-03-09

  poetryGirl
så bra
2010-03-09

  firefire
mycket bra skrivet av dig,en text som fastnar helt enkelt! wow!
2010-03-08

  Emme VIP
Stark, berörande, sorglig... Mycket snyggt skrivet..
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP