Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att ha barn, ännu mera...




TOMTEBLOSS

Nu har det gått en halvtimme

i vår överenskommelse

Klockans ljud klyver

atmosfärens dammpartiklar

som en projekterande

diskant igenom rummets tystnad

Den stryper nattens mörker

likt ett tomtebloss

 

Nu är det din tur att vaka

min vän

Vaka i nattsvart lagun

 

Vår överenskommelse var

endast

en simpel halva

av sextio minuters

urverksrund

 

Men visst vill jag erbjuda

dig

mina tjänster

Tjänster av kärlek

likt ringar på

lagunens vatten

 

Nu sover vårt barn

där i osvärtad sömn

Du kan komma till mej

nu i nattens lugn

Låt oss sitta under eken

i månens ljus

och drömma om

visioner vi fått




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 408 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-27 20:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"The shiny moon
the dead oak tree
Nights like this
appeal to me"

(Iggy Pop)
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar