Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LISMARE

Du kan känna don

Förnimma dom

Karisman är någonting

i hästväg

En ytlighet och självtillräcklighet

som kväver

och förbrukar alla

rena luftlager

 

jag talar om

en viss typ av typer

som säger en sak

och gör någonting annat

 

Dom ler och visar

hela

garnityren

Gör sig till

tar sig ton

fnittrar som…jag vet inte vad

Dessa proklamatörer

dom säger hur vi ska va

Enna riktiga förståsigpåare

 

Men man vill undvika

dessa profitörer

som är av en

makaber dignitet

Känslomässiga agronomkleptomaner

Klåfingrar på andras

känslor och själar

Rör om och spottar ut

 

Dom klappar en på

fontanellen

Glittrar och ler

Men när man vänt sig om

då kommer kniven

 

TJOPP!

 

Hur länge ska dom få

gå lösa på oss?

 

Gud stoppa deras framfart

innan dom träffar oss

med sina Tomahawks

 

Det är så genomskinligt

deras transparenta

handlingar




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 413 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-27 20:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gävle vimlar av dem.
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar