Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR DET SAKNAS

 

När det saknas

morgonandakt

då saknas det mesta

Det första jag fäster

mitt sinne vid

i gryningens timma

ger effekt på resten

av dan

 

När det saknas

himmels beröring

då saknas allt

Om jag inte talar

med min Fader

i gryningens ljus

då spelar det ingen roll

om solen skiner

Härinne é det mulet ändå

 

När det saknas

sann överlåtelse

och att ta upp

mitt kors i gryningen

Då är jag ombord på

stolthetens skepp

som redan står på grund

och tarv in vatten

 

När det saknas

den första kärleken

Då är jag en dödgrävare

Inget liv ingen ro

ingen mening med nånting

Vad spelar det då för roll

ifall dag é natt å natt é dag

och om ingenting é någonting

längre?

 

När Jesus saknas

som är allt

Då har du all anledning

att vara ledsen

Men ge inte upp

Än finns det chans till återlösning

Låt ditt hjärta krossas

till kärlek för Gud

i gryningens tidiga timma




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-27 21:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jo. Allt det där stämmer.
Men ingen ska tala om för mig hur jag ska leva mitt liv. Det är en sak mellan Gud och mig.
2010-02-27

  stefan.g
Skön text! Du känner honom från hjärtat..Tack för läsningen!
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar