Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett svar på Wisława Szymborskas dikt "Ränkspel med de döda":


Bildspel med de döda


När jag är som mest levande
drar de döda av sig skorna
och letar fotfäste utanför drömmen.


Farfar fyller sitt dragspel
med snabba fingrar och märkta kort,
räknar till fyra
och spelar mig spratt på gehör.

Farmor klämmer plikterna
ur sina kloka kinder,
hittar en fri scen
och dansar en kvarglömd hambo.

Farbror Olle gräver upp sitt beslut
från skammen i skogen,
förlåter det otaget
och speglar sig i sjön.

Katten vässar klorna
mot grannhundens stamtavla,
river ner min skyddsmur
och slickar såren stolta.

Min egen profil blottar sig
för att visa ett ledigt tomrum,
signerar kontraktet
och försäkrar en oviss väntan




Fri vers av Alstermark
Läst 463 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-27 21:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt upplyftande och bra! Har inte läst ränkspelet, men blir nyfiken på den nu...
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark