Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min diktsamling ”sex elvor”, utgiven av Miders Förlag 2015.


befrielse

när jag knyter skon
intill ett skyltfönster
ser jag ett välbekant hårstrå
som har rotat sig
i en söm i jeanstyget
slingrat en spröd boja
runt min vrist

jag har inte träffat henne
på nitton månader
inte haft henne på besök
så hårstrået måste haft tålamod
lurat på soffryggen
eller bakom gardinen
inväntat rätt tillfälle
och nu glimrar det
av doftande bildsekvenser
som får mig att tappa balansen
falla åt sidan

liggande väljer jag
att dra loss hårstrået
kyssa det lycka
och släppa ut det
i en ledsaga av upplyst vind
befria det
från sin tilldelade uppgift




Fri vers (Fri form) av Alstermark
Läst 358 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-06-02 14:46



Bookmark and Share


  Daniela I
Fin!
2015-07-13

  Blomma-Stjärna VIP
så härligt ovanlig i sin infallsvinkel på kärleken - i minnen och frihet !
2015-07-12

  kerstin skriver VIP
vackert!
2015-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark