Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömsonett XIX: fiskfest

 

I pappas källare ska jag servera

en fiskrik måltid: smörgås först, och kex

med makrill, lax och gurka, klockan sex

sen var det en burk sill, och något mera

 

men vinfrågan gör mig dock smått perplex:

vad ska till dessa fiskar man servera?

nåt syrligt, friskt? men sillen fordrar mera

måltidens smakpalett är ju komplex

 

 

Jag måste konsultera en expert!

Han säger syrligt, eller kanske sprit

fast gurkmackan bör ätas utan dryck

 

Jag tycker ändå smaken blir rätt bjärt

och inga gäster verkar komma hit

jag äter ensam, känner inget tryck.




Fri vers av Nanna X
Läst 546 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-28 11:01



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, det kan ju vare så då....
trycklöst?
2010-02-28

  Monika A Mirsch VIP
ska lägga in orden i min kokbok och smaka av hela härligheten
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X